N i e u w s

2 aug 2021 FiP een oase in de radiojungle (de Volkskrant)
Een mooi artikel van Nell Westerlaken over FiP in de Volkskrant.
zie: https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/geen-gelul-alleen-goede-muziek-radio-fip-bestaat-50-jaar~b6514202/
29 mei 2021 Ik ben verslaafd aan FiP (Volkskrant Magazine)
Filmfestivaldirecteur Vanja Kaludjercic is verslaafd aan FiP zie: VK_Magazine
2 mrt 2021 Luisteren naar FiP is een coronaproof wereldreis (NRC 2/3/21)
Vincent Bijlo heeft een leuk en informatief stuk over FiP in de NRC geschreven.
21 feb 2021 Ziggo staakt analoge doorgifte van de radio
FiP is analoog niet meer via de kabel te ontvangen. FiP wordt nog wel ongecodeerd digitaal doorgegeven op kanaal 857.
5 jan 2021 FiP bestaat 50 jaar
Op 5 jan. 1971 kwam FiP in de ether in Parijs en omgeving als één van de zenders van de publieke omroep Radio France. FiP was vanaf het begin door zijn kwalitief hoogwaardige en gevarieerde muziekprogrammeringe the talk of the town . Het format is in de jaren nooit wezenlijk veranderd. Jacques Dorsey, de baas van Twitter,  noemde recentelijk FiP de beste muziekzender van de wereld. Inmiddels zit FiP in Nederland overal op de kabel en hebben veel muziekliefhebbers FiP in hun hart gesloten. FiP was van plan de verjaardag ook in Nederland groots uit te pakken op de Eurosonic in Groningen. Vanwege corona gaat dat niet door. Wel zullen op de site van FiP op 5 jan as. zoom-sessies te zien zijn met FiP in Nederland.
okt 2016 Doorgifteproblemen FIP (Ziggo)
We krijgen veel klachten binnen dat FIP niet meer te ontvangen is bij Ziggo. We hebben de klachten gemeld. Inmiddels lijkt FIP weer in veel van deze plaatsen te worden doorgegeven. Meld zelf ook altijd een klacht bij je provider. Mogelijk was er sprake van onderhoudswerkzaamheden i.v.m. de codering van Franse publieke zenders m.i.v. dec. 2016.

Staatssecretaris Sander Dekker heeft in zijn onmetelijke onwijsheid besloten dat kabelmaatschappijen geen standaardpakket meer hoeven door te geven. Dus ze kunnen op elk moment besluiten om FIP niet meer door te geven. In dat geval rest alleen protest en demonstratie.

19 aug 2015 Vandaag FIP in het ochtendjournaal.
Vandaag is de zomercolumn over FIP in het ochtendjournaal uitgezonden. Terugzien:
http://www.npo.nl/zomercolumn-misschien-wel-de-beste-radiozender-van-de-wereld/19-08-2015/WO_NOS_1743210
4 aug 2015 FIP binnenkort in het NOS Journaal

Gerri Eickhof gaat een column over FIP maken, die deze maand in het ochtendjournaal wordt uitgezonden. Vandaag waren de opnames:

NOSjournaal.JPG (138456 bytes)

 

20 juli 2015 Geen FIP meer op de kabel (Ziggo)
In het voormalig UPC-gebied blijkt FIP van de kabel te zijn verdwenen. De storing is aangemeld. Tot nu toe is onbekend wat er precies aan de hand is. Hopelijk duurt het niet te lang. Men kan FIP natuurlijk via internet blijven beluisteren. Meld in  ieder geval altijd je klacht bij Ziggo, want ook hier geldt: wat niet weet wat niet deert.
29 apr. 2015 FIP van transponder gewisseld op Astra
Voor degene, die FIP ineens niet meer via de satelliet kunnen ontvangen. FIP is van transponder gewisseld op Astra en is nu te vinden op 12.363 Ghz. Zie ook bij satelliet . Even opnieuw inscannen.
1 apr 2015 Ziggo geeft FIP nu ook digitaal door.
Door de fusie van UPC en Ziggo zijn de pakketten van beide kabelaars samengevoegd. Dit betekent dat Ziggo FIP nu ook digtaal (kanaal 857) doorgeeft. UPC deed dit al.
15 mrt 2015 FIP niet meer de oude?
Er komen veel opmerkingen van luisteraars binnen dat FIP veranderd is. Playlists kloppen niet, steeds dezelfde muziek, of de fippettes die het laten afweten. Door de budgettaire problemen van Radio France, de koepel van FIP, vinden er allerlei (stakings)acties plaats.
FIP doet blijkbaar ook mee.
17 feb 2015 FIP is niet in gevaar!
Anne Sérode, directrice FIP, heeft bevestigd dat ondanks de budgettaire problemen van Radio France, de koepel van o.a. FIP, FIP niet in gevaar is. In de media deden geruchten de ronde dat FIP en le Move zouden sneuvelen. Anne Sérode citeert Mathieu Gallet, directeur Radio France, die de geruchten tegenspreekt.
16 feb 2015 Ziggo gaat FIP ook digitaal doorgeven (kanaal 857).
Ziggo heeft de digitale pakketten gelijkgetrokken met UPC. Dit betkent dat Ziggo FIP ook digitaal gaat doorgeven. UPC gaf FIP altijd al digitaal door. Dit betekent dat FIP in bijna het hele land ook digitaal is te beluisteren.
14 jan 2015 Afterparty FIP
De opkomst viel wat tegen. Ook lieten de FIP-mensen het door omstandigheden wat afweten. Luc Frélon deed in ieder geval zijn best om het leuk te maken. Een impressie:

FIP_M&G3.jpg (75330 bytes)

31 dec 2014

Meet & Greet FIP


M&G.jpg (24562 bytes)

In het kader van Eurosonic komt FIP naar Groningen om opnames te maken. Daarnaast organiseert FIP in de Stadsschouwburg op wo. 14 jan van 19.00-21.30 uur een afterparty voor haar fans. Het hele FIP-team, inclusief de nieuwe directrice Anne Serode, zal aanwezig zijn. FIP-deejays zullen muziek draaien. Ideale gelegenheid om ervaringen en suggesties uit te wisselen. Entree is gratis. Wel van te voren graag aanmelden op info@fipned.nl i.v.m. toegangscontrole/bewaking.

19 dec 2014 FIP de allerbeste muziekzender van Europa
In de rubriek "Het Allerbeste" van De Nieuws BV op Radio 1 houdt de modeontwerper Hans Ubbink een lyrisch betoog over FIP. En terecht. Hopelijk gaan nu veel meer mensen FIP ontdekken. Kijk en luister mee: http://www.denieuwsbv.nl/Singleview.12722.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=132446
11 dec 2014 FIP in de gevarenzone?!
De Radio France groep, waar FIP een onderdeel van is, heeft een budgettair verlies geleden van 20 miljoen euro. Mathieu Gallet, de nieuwe directeur van Radio France, noemt "FIP" en "Le Move" als zenders, die niet zoveel bijdragen aan de publieke taken. Hopelijk zal het niet zover komen. Ook in de jaren negentig speelde zoiets. Er kwamen zeer veel protesten toen FIP dreigde te verdwijnen.
http://www.ouest-france.fr/radio-france-avec-20-millions-de-perte-quel-sort-pour-fip-et-le-mouv-3045248
1 juli 2014 Anne Sérode nieuwe directrice FIP
De Canadese Anne Sérode is per 1 juli de nieuwe directrice van FIP. Ze heeft in Canada haar sporen verdiend op het gebied van muziek en de media. Ze draagt FIP en haar eclectische muziekkeuze een warm hart toe en wil deze functie versterken.
Afbeeldingsresultaat voor anne serode
17 jan 2014 FIP ook digitaal te ontvangen.
M.i.v. 4 februari gaat UPC in haar hele gebied FIP ook digitaal doorgeven (kanaal 104). FIP blijft ook analoog worden doorgegeven.
16 jan 2014 Impressies van FIP in Groningen
Gisteravond heeft FIP opnames gemaakt van Eurosonic. Er zijn ook twee Groninger fippers geïnterviewd. Daarna was er een leuke nazit in de "Kroeg van Klaas" met FIP op de achtergrond. De uizending is zaterdag 25 januari van 21.00 - 23.00 uur.
FIP_Groningen(1).JPG (218194 bytes) FIP_Groningen(2).JPG (188190 bytes) FIP_Groningen(3).JPG (168716 bytes)
18 dec 2013 FIP komt naar Groningen
FIP komt op 15 jan. naar Groningen om opnames ( 20.30 - 22.00 ) te maken van Eurosonic. Na afloop, circa 22:30 uur,  wil FIP graag fip-luisteraars ontmoeten in "De Kroeg van Klaas" Oosterweg 26 in de wijk de Oosterpoort. Komt allen! De opnames zijn live te volgen via: http://www.fipradio.fr/fip-actualite-mercredi-15-janvier-suivez-les-european-border-breakers-awards-en-direct-et-en-video .
Het programma wordt za. 25 jan. uitgezonden.
5 nov 2013 Gaat FIP van de kabel verdwijnen?
Vandaag heeft de Eerste Kamer een mediawetswijziging aangenomen. Dit betekent dat per 2014 de programmaraden zullen verdwijnen. Deze programmaraden hadden in veel gebieden FIP in het analoge pakket (dwingend) geadviseerd. De kabelmaatschappijen krijgen nu alle vrijheid om hun analoge pakketten verder af te bouwen. FIP wordt echter nog nergens! digitaal doorgegeven. Indien FIP verdwijnt vraag dan uw kabelmaatschappij dringend om digitale doorgifte van FIP en onderneem actie.
2 juli 2013 UPC wijzigt frequentie van FIP.
UPC heeft de frequenties van verschillende radiozenders, w.o. FIP, in Zuid Holland Zuid gewijzigd (meer uniformering). Gedurende deze operatie was FIP een aantal dagen niet te horen. De frequentie van FIP is geworden 90.9 Mhz. FIP is ook! in Rotterdam te ontvangen.
28 juni 2013 Wijziging mediawet. Gaat FIP van de kabel verdwijnen?!
De wijzigingen, gesteund door een kamermeerderheid, die staatssecretaris Dekker in de mediawet wil doorvoeren impliceren o.a. dat de programmaraden zullen worden afgeschaft; volgende week is de stemming. Het zijn deze programmaraden die FIP uit oogpunt van pluriformiteit in veel gebieden (analoge pakket) hebben geadviseerd. Tot nu toe wordt FIP door de grote kabelmaatschappijen (Ziggo/UPC) nergens digitaal doorgegeven. Mochten de analoge pakketten verdwijnen, of drastisch worden ingekrompen dan verdwijnt waarschijnlijk ook FIP van de kabel. Kom in actie en vraag je kabelmaatschappij om digitale doorgifte van FIP!!!
21 dec 2012 FIP komt niet! naar Groningen
Het voornemen van FIP om opnames van Eurosonic in Groningen te maken gaat om budgetaire redenen niet door.
14 nov 2012 FIP komt naar Groningen!!
FIP komt op 9 januari naar Groningen om opnames te maken van Eurosonic. FIP wil ook graag kennismaken met fip-fans en daar in een uitzending aandacht aan besteden. De vorm moet nog worden uitgewerkt. Te denken valt aan een soort DWDD. Ben je een FIP-fan en voel je er voor om kennis met FIP te maken stuur dan een mail met je gegevens naar fipned
1 juli 2012 FIP wordt nu ook in Flevoland en Gelderland Zuid doorgegeven.
In grote steden als Arnhem, Nijmegen, Almere en Lelystad wordt FIP nu ook doorgegeven. Voor frekwenties zie kabel.
Dit betekent dat FIP nu in de meeste gebieden wordt doorgegeven.
19 nuni 2012 In De Volkskrant heeft een positieve recensie over FIP gestaan.
In de rubriek "De Recensiekoning" wordt FIP een bijzondere radiozender genoemd, die vier! sterren krijgt. Zie VK.
1 feb 2012 Programmaraad Gelderland-Zuid heeft FIP definitief geadviseerd.
Per 1/7 kunnen de abonnees van grote steden als Arnhem en Nijmegen FIP gaan beluisteren.
30 jan 2012 Programmaraad Hilversum adviseert FIP.
5 dec 2011 FIP dreigt te verdwijnen.
Vandaag heeft minister van Bijsterveldt (OCW) haar plannen bekend gemaakt voor de invulling van het digitale pakket op de kabel. Als deze plannen doorgaan zal FIP waarschijnlijk van de kabel verdwijnen, want FIP wordt in de meeste gebieden slechts analoog doorgegeven en nog bijna nergens digitaal!!! Zoals bekend hebben de kabelmaatschappijnen het niet zo op met buitenlandse publieke zenders, want meer kosten. FIP-liefhebbers, kom in actie en protesteer bij de minister en de politieke partijen, zodat consumenteninvloed behouden blijft en FIP wordt veiliggesteld.
1 dec 2011 FIP ook in Zuid-Gelderland op de kabel.
De programmaraad Gelderland-Zuid heeft FIP in het basispakket geadviseerd. Dit betekent dat FIP in grote plaatsen als Arnhem en Nijmegen vanaf 1/7/2012 ook kan worden beluisterd. Het betreft een conceptadvies. Dus er kunnen nog wijzigingen optreden.
28 okt 2011 FIP in meer gebieden op de kabel.
Vanaf 4 nov. zal FIP ook in de volgende Ziggo-gebieden analoog worden doorgegeven: Groningen/Drenthe, Twente en AGGWW (Gorinchem, Woudrichem etc.). Voor de frequenties zie kabel.
1 okt 2011 Kink FM is gestopt. Vrij gekomen plekken mogelijk voor FIP
Ziggo heeft te kennen gegeven dat FIP mogelijk in 3 gebieden de plek van Kink FM in zal nemen. De programmaraad van Twente heeft FIP reeds op de vrijgekomen plek geadviseerd. Mogelijke gebieden waar Ziggo FIP zal doorgeven zijn: Groningen/Drenthe en IJsselland/NOP. Dit betekent dat FIP nagenoeg een volledige dekking zal krijgen. Volg het nieuws van FIPNED.
16 sept 2011 FIP ook in Flevoland op de kabel.
De programmaraad van Flevoland heeft FIP in het basispakket geadviseerd. Dit betekent dat FIP in grote plaatsen als Almere en Lelystad vanaf 1/7/2012 ook kan worden beluisterd. Het betreft een conceptadvies. Dus er kunnen nog wijzigingen optreden.
6 mrt 2011 Stroomstoring bij Radio France.
Gisteravond rond 8 uur heeft er een ernstige stroomstoring bij Radio France plaatsgevonden, waardoor geen van haar zenders meer is te ontvangen. De directeur van Radio France is woedend omdat het blijkbaar bestaanbaar is dat haar radiozenders kunnen zwijgen, terwijl die 24 uur in de lucht horen te zijn. Hoelang de reparaties gaan duren is nog onduidelijk. Het betekent dat FIP tijdelijk niet via de kabel (en satelliet) is te ontvangen.
24 jan 2011 FIP komt terug in Amsterdam
De Amsterdamse programmaraad (APR) heeft FIP weer in het basispakket geadviseerd (conceptadvies). Dit betekent dat per 1/7/11 FIP ook in Amsterdam (zeer waarschijnlijk) weer zal worden doorgegeven. Volgens de motivering van de APR waren er veel reacties van teleurgestelde abonnees binnengkomen toen FIP van de kabel verdween. RFI zal plaats moeten maken voor FIP
5 jan 2011 FIP is jarig!!
FIP bestaat 40 jaar en gaat dit feest van 10 tot 28 jan. breed vieren met meer dan 80 artiesten, die elke avond   van 19-23h live zullen worden ontvangen in de studios van Radio France. Grote namen als Susheela Raman, Ayo, Musica Nuda, Ludovico Enaudi, David Lynx en vele anderen zullen acte de présence geven. FIP werd in 1971 door Radio France opgericht als een verstrooiende zender voor de Parijzenaars, die dagelijks in de file stonden. Met haar eclectische programmering, waarbij alle genres door elkaar ten gehore werden gebracht, was FIP uniek in zijn soort. Vele muziekliefhebbers in binnen en buitenland hebben FIP inmiddels ontdekt en in hun hart gesloten. De oorstrelende stemmen van de FIP-presentatrices zorgen voor dat typisch warm, vrouwelijk radiogeluid. FIP is via internet, satelliet en in verscheidene gebieden op de kabel te beluisteren.
20 okt 2010 Ziggo geeft FIP nu ook in Friesland en Limburg door.
Voor de frequenties zie bij kabel.
12 okt 2010 Frequentiewijziging FIP op Astra1
CanalSat heeft de frequentie van het hele Franse radiopakket gewijzigd. Zie voor de nieuwe parameters van FIP bij Satelliet.
31 mei 2010 FIP per 1/7 in Amsterdam e.o. van de kabel
UPC gaat per 1/7 ook FIP van de kabel halen. Het bewijst maar weer eens dat je de zenderkeuze niet aan de kabelmaatschappijen moet overlaten. Ze hebben geen boodschap aan de pluriformiteit. Voor iedereen in Amsterdam e.o. die FIP een warm hart toedraagt prostesteer bij UPC en bij de programmaraad van Amsterdam ( www.stichtingapr.nl ).
5 mei 2010 Directiewisseling bij FIP
Er heeft een directiewisseling bij FIP plaatsgevonden. De nieuwe directeur is Julien Delli Fiori. Meestal wil een nieuwe directeur ook zijn stempel drukken op de programmering. Een wijziging, die reeds heeft plaatsgevonden is dat het uitzendtijdstip van "Jazz à FIP" is veranderd en wordt uitgezonden van 19.00 - 21.00 uur. Ook is de naam veranderd. Het programma heet nu "Club Jazzafip".
26 sep 2009 FIP nu ook in Utrecht op de kabel ( 89.3 Mhz)
1 juli 2009 FIP blijft in Amsterdam op de kabel.
Volgens de opgave van UPC blijft FIP in Amsterdam op de kabel. Dit ondanks dat FIP door de Amsterdamse programmaraad niet meer was geadviseerd. Volgens een zegsman van UPC waren er geen andere geschikte kandidaten om de opengevallen plaatsen op te vullen.
14 mei 2009 FIP in Den Haag op de kabel.
FIP heeft de plaatst ingenomen van Juize FM (87.6 Mhz), die is gestopt.
  3 mrt 2009 Utrecht heeft FIP in het radiopakket 09/10 geadviseerd.
23 jan 2009 FIP en de media

HP/De Tijd heeft in nr. 4 een kort, wat ironisch,  stukje onder het kopje "Mooie muziek" over FIP geschreven . Het is belangrijk dat FIP meer media-aandacht krijgt, omdat veel muziekliefhebbers FIP nog niet kennen: en dan geldt wat niet weet wat niet deert. Dit jaar zal de aandacht dan ook speciaal op relevante media worden gericht om FIP meer te promoten, zodat FIP een bredere bekendheid krijgt.

23 jan 2009 Ziggo gaat FIP weer doorgeven
Vanaf vandaag gaat Ziggo FIP weer doorgeven in de voormalige Casema-gebieden, en in de loop van de maanden feb. en mrt. volgen de voormalige @Home-gebieden. Dit geldt waar FIP in het basispakket is geadviseerd. Of de kabelmaatschappijen FIP ook in de standaard-  en digitale pakketten gaan doorgeven blijft afwachten. Veel abonnees en muziekliefhebbers, die kwaliteit willen, zullen ze er een plezier mee doen.
20 jan 2009 FIP terug op Astra
Door een nieuwe overeenkomst (tot eind 2012) met CanalSat zijn alle programma' s van Radio France, waaronder FIP (Paris), sinds vandaag weer terug op Astra. FIP wordt in hoge kwaliteit (256kb/sec) en ongecodeerd doorgegeven. De programma's van Radio France zijn nu dus voor langere tijd op Astra gegarandeerd , zodat er ook voor Ziggo geen belemmeringen meer kunnen zijn om FIP door te geven.
18 nov 2008 FIP in Amsterdam van de kabel ?!
De Amsterdamse Programmaraad (APR) heeft FIP niet meer geadviseerd voor 2009-2010. Dat betekent dat FIP per 1/7/09 in Amsterdam e.o van de kabel zal verdwijnen. Merkwaardig genoeg komt 100%Nl, die zo tekeer ging tegen de APR en FIP, ervoor in de plaats. Alle FIP-liefhebbers in Amsterdam e.o. maak je bezwaar bekend bij de Amsterdamse programmaraad ( http://www.stichtingapr.nl ).
9 nov 2008 FIP is nationaal geworden.
Sinds vandaag is, behoudens enkele blokuren, de presentatie bij FIP ook overdag terug op de kabel. "Jazz à FIP" is verschoven naar 20.00 - 21.30.
27 okt 2008 100% NL heeft een handhavingsverzoek ingediend bij het CvdM.
100% NL heeft een handhavingsverzoek ingediend bij het CvdM (Commissariaat voor de Media) tegen APR (Amsterdamse Programmaraad). In dat verzoek worden allerlei onjuiste dingen over FIP beweerd. In feite willen ze o.a dat FIP van de kabel verdwijnt. Op di. 11 nov. as. om 14.00 is er een openbare hoorzitting in het gebouw van het CvdM. Abonnee/FIP-liefhebbers van groot Amsterdam komt allemaal!!!
Locatie zie site van het CvdM ( http://www.cvdm.nl ).
10 okt 2008 FIP wordt nationale zender.
FIP wordt een nationale zender. Via DAB is FIP al overal in Frankrijk in de ether te beluisteren. Degenen, die FIP al langer kennen moet het zijn opgevallen dat FIP-Paris al steeds nationaler werd: weinig lokaal nieuws en geen file-berichten meer. Eén en ander betekent dat FIP (met presentatie) ook via AB3 zal worden doorgestraald en in de UPC-gebieden de presentatie overdag terugkeert. Daar de wijziging ook personele consequenties heeft werd er afgelopen donderdag bij FIP gestaakt.
25 sept 2008 UPC gaat FIP weer doorgeven
Vanaf medio oktober gaat UPC FIP weer doorgeven. UPC is bezig voorzieningen te treffen om FIP via Atlantic Bird 3 door te geven. Nu Ziggo nog.
5 sept 2008 FIP op korte termijn niet terug op Astra en Hotbird
De onderhandelingen met CanalSat verlopen moeizaam. Mocht er voor het eind van dit jaar geen overeenkomst zijn met CanalSat dan overweegt Radio France eigen ruimte direct in te huren bij Astra. Ook mikt Radio France op een "Must Carry" status.
FIP blijft zeker nog enkele jaren beschikbaar op Atlantic Bird 3. Ook werkt Radio France hard aan het optimaliseren (kwaliteit/betrouwbaarheid) van de internetkanalen (servers).
Aug 2008 FIP nog niet terug op Astra en Hotbird
Augustus betekent vakantietijd in Frankrijk. Daar FIP op 1/8 niet terug was op Astra en Hotbird is niet te verwachten dat er deze maand veel schot in de zaak komt. Radio France heeft wel laten weten dat men serieus aan een oplossing werkt.
18 juli 2008 FIP voor het eind van deze maand weer op Astra en Hotbird?
Radio France is in onderhandelingen met CanalSat en verwacht dat voor het eind van deze maand haar programma's weer op Astra en Hotbird beschikbaar komen. Hoewel FIP ook via Atlantic Bird 3 en internet beschikbaar is, weigeren de kabelmaatschappijen (UPC en Ziggo) het radio-advies op te volgen. Verschillende programmaraden handhaven evenwel hun radio-advies.
1 Juli 2008 FiP verwijderd van Astra en Hotbird !!!!!!!
Door een conflict tussen Radio France en CanalSat zijn per 1/7/08 alle zenders van Radio France (w.o. FiP) door CanalSat van  Astra en Hotbird verwijderd. FiP is nog wel te ontvangen via haar thuissatelliet Atlantic Bird 3. ( zie satelliet). Concreet zal waarschijnlijk nergens meer in Nederland op dit moment FiP doorgegeven worden. De kabelmaatschappijen kunnen FiP dus door blijven geven via Atlantic Bird 3, of het internetkanaal (zie op de site van FIP).
April 2008 Meer programmaraden adviseren FiP in het basispakket
De programmaraden 't Gooi en Omstreken, Brabant Midden-Noord en Brabant Midden-Zuid hebben FiP in het basispakket geadviseerd. Dit betekent dat er nu ook in gebieden van @Home FiP zal worden doorgegeven.
jan 2008 Toch toekomst voor de programmaraden
Uit welingelichte bronnen is vernomen dat de overheid de programmaraden wil handhaven en hun bevoegdheden zelfs wil uitbreiden naar de digitale pakketten. Dit is een goede zaak. De kabelmaatschappijen hebben wel aangetoond dat ze het met die pluriformiteit niet zo nauw nemen.
jan 2008 FiP in meer gebieden op de kabel
Verschillende programmaraden hebben FiP in het basispakket geadviseerd (zie bij kabel). Rotterdam en 't Gooi en Gelderland Z-O hebben FiP in het standaardpakket geadviseerd. Dit betekent dat de kabelmaatschappijen dit advies in deze gebieden waarschijnlijk niet zullen uitvoeren. De kabelmaatschappijen prefereren zenders, die voor doorgifte willen betalen.
Juli 2007 FiP op de kabel in groot Amsterdam.
Vanaf 2 juli is wordt FiP in Amsterdam (88.10 Mhz) doorgegeven. De programmaraad had FiP gelukkig in het basispakket geadviseerd.
Juni 2007 FiP niet in West Brabant en Zuid-Holland Zuid op de kabel!
De kabelmaatschappijen hebben de adviezen van de programmaraden niet uitgevoerd. De AV-manager van @Home heeft laten weten FiP niet in het analoge pakket te willen hebben. En digitaal geven ze FiP ook al niet door! Dus indien de kabelmaatschappijen het voor het zeggen krijgen moeten we allemaal aan de eenheidsworst. Dat de politiek overweegt de programmaraden af te schaffen voorspelt weinig goeds voor liefhebbers van kwaliteit.
15 mei 2007 FiP misschien toch weer op de kabel in Groningen en Drenthe.
De programmaraad van Groningen/Drenthe heeft besloten FiP als 1ste op een reservelijst te plaatsen. Dit betekent dat er een gerede kans is dat FiP weer wordt doorgegeven. Er verdwijnen regelmatig zenders door faillissement of opheffing. Er waren verschillende insprekers, die een emotioneel betoog voor FiP hebben gehouden.
mrt. 2007 FiP nu definitief van de kabel in Groningen en Drenthe!!! Protesteer.
Sinds 12 mrt. is FiP definitief verwijderd. Draag je FiP een warm hart toe? Protesteer dan tegen de verdwijning/verschraling bij de programmaraad. Of nog beter, vraag inspreektijd aan bij de programmaraad (tot 5 mei mogelijk!) voor de definitieve vergadering van di. 15 mei as om 20.00 in het gebouw van @Home, Winschoterdiep 60 te Groningen.
Kom allemaal op die vergadering om je ongenoegen/verontwaardiging te uiten.
programmaraad.noord@essent.nl / tel. (050) 853 46 26.
dec. 2006 FiP in Zuid-Holland Zuid op de kabel.
De programmaraad van ZHZ heeft eveneens besloten FiP weer in het
basispakket 2007-2008 op te nemen.
nov. 2006 FiP toch niet in Rotterdam en de Rijnmond op de kabel.
Ondanks het feit dat deze programmaraden het vorig jaar FiP positief hadden geadviseerd, maar zoals bekend UPC deze adviezen niet opvolgde, is FiP nu niet meer in hun adviezen opgenomen met als vreemde argumentatie dat FiP zich onvoldoende had geprofileerd. FiP is een buitenlandse publieke zender, die niet gericht is op Nederland en hier dus geen reclame mag maken. FiP lijkt dus anders te zijn behandeld dan andere buitenlandse publieke omroepen zoals de BBC of WDR.
10 nov 2006 FiP in Amsterdam op de kabel
De Amsterdamse programmaraad (APR) heeft FiP wederom in het basispakket 2007-2008 geadviseerd. Dit betekent dat FiP per 1/7/07 in Amsterdam e.o. zal worden doorgegeven.
1 nov 2006 FiP in Friesland op de kabel
Door het faillissement van Freeze-FM is er een plaats vrij gekomen, die per 1 nov. zal worden ingenomen door FiP.
18 april 2006 FiP in West-Brabant op de kabel
De programmaraad van Brabant West heeft FiP in het standaardpakket 2007 geadviseerd. Het standaardpakket i.t.t. het basispakket is een vrijblijvend advies. De kabelmaatschappij (Essent Kabelcom) kan hier van afwijken.
12 april 2006 FiP van de kabel in Twente
Ook de programmaraad van Twente wil FiP van de kabel en vervangen door nog een! Rock-zender (Rebecca FM Classic Rock). Ook weer een publieke zender, die wordt vervangen door een commerciële. Concreet kan het wel eens betekenen dat volgend jaar in geen enkel gebied van Essent Kabelcom FiP nog wordt doorgegeven. De programmaraden van deze kabelmaatschappijen lopen nogal aan het handje van de kabelaar en zijn niet onafhankelijk. Kabelmaatschappijen houden niet van publieke omroepen, en al helemaal niet van kwalieteitszenders als FiP en Arte. Je kunt nog reageren voor 20 mei as. programmaraad.noord@essent.nl. Tel. (050) 853 46 26.
8 april 2006 UPC hoeft radioadviezen niet uit te voeren!
De commissariaat voor de media heeft UPC in het gelijk gesteld. UPC wil slechts elke twee jaar de pakketten veranderen. Verschillende programmaraden (o.a Amsterdam, Rotterdam, etc) hadden FiP in het basispakket 2006-2007 geadviseerd. Dit betekent dat FiP waarschijnlijk pas in 2007 doorgegeven gaat worden. De programmaraden gaan in beroep.

29 maart 2006

FiP van de kabel in Groningen en Drenthe?
De programmaraad van Groningen en Drenthe wil FiP van de kabel halen. Onder het voorwenden van pluriformiteit worden 2 publieke zenders (NDR3 en FiP) van de kabel gehaald en vervangen door 2 commerciële zenders (Radio NL en BNR nieuwsradio). Die soort zenders zaten er nog niet op? Let wel dit is een voorlopig advies. Je kunt nog reageren voor 5 mei as. programmaraad.noord@essent.nl. Tel: (050) 853 46 26